WEER & KLIMAAT IN SCHOTLAND

Schotland kent een gematigd zeeklimaat met redelijk warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar. De temperatuur komt meestal niet boven de 24 graden uit maar veel mensen vinden dat wel prettig. Uw gezellige vakantiehuis in Schotland heeft altijd een gezellig terras voor de warmere dagen. 

Paraplu en regenjas? 

In de Schotse Hooglanden valt relatief wat meer neerslag dan elders, maar voor activiteiten in de buurt van uw vakantiewoning is de temperatuur meestal goed. Hou wel een paraplu en regenjas in uw huis paraat voor de slechtere dagen. 

Gemiddelde temperatuur 

Omdat het overgrote deel van de buien vanuit westelijke richting aangevoerd worden, is het oostelijke deel van Schotland droger dan het westen. De gemiddelde temperatuur in Edinburgh in de zomer ligt rond de 18 graden en dat is een prima temperatuur voor activiteiten vanuit uw cottage in Schotland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *