BEZIENSWAARDIGHEDEN IN ZWITSERLAND

De bezienswaardigheden van Zwitserland zijn indrukwekkend. Bern is de hoofdstad van Zwitserland, maar heeft sterke concurrentie van Luzern. Deze stad is het culturele centrum. Misschien ligt uw romantische landhuis wel in de buurt van Luzern en het Vierwoudstedenmeer! 

Vierwoudstedenmeer 

De vorm van het Vierwoudstedenmeer lijkt op een fjord en is een van de meest fraaie meren van Zwitserland. Het heeft een oeverlijn van 115 km en grenst aan de vier vroegere kantons Uri, Schwyz, Unterwalden en Luzern. Het Meer van Alpnach is eigenlijk een zijtak van het Vierwoudstedenmeer. 

Super Zürich 

Het meer van Zürich is een echte aanrader, maar na een tochtje op het meer is het oude centrum van de stad ook een aanrader. Hier staat onder meer de Gotische Basiliek Fraumünster met gebrandschilderde ramen en drie schepen. Aan de overkant van de rivier zie je de Grossmünster met haar twee torens. 

Tandradspoorbaan 

Tip! Het hoogste treinstation ter wereld mag u zeker niet missen. Station Jungfrauhoch heeft een van de meest spectaculaire panorama’s. Via een negen kilometer lange tandradspoorbaan bereikt u het 3400 meter hoge treinstation in Zwitserland. 

Vakantiehuis bij waterval 

De Rheinfall ligt bij het Zwitserse Schaffhausen in de Rijn en is de grootste waterval van Europa. De Rheinfall is ongeveer 150 meter breed en 23 meter hoog. U kunt met een bootje tot vlak voor de waterval varen. 

Gastvrij Zwitserland 

Levensgenieters gaan graag naar gastvrij Zwitserland. De talloze mogelijkheden voor sportief vermaak zijn onbeperkt. U kunt in de buurt van uw chalet in Zwitserland volop wandelen, kanoën, raften, fietsen of bergen beklimmen. 

Skiën in de winter 

In de winter liggen de witte toppen van de hoge pieken volop in de zon. Naast skiën, rodelen en snowboarden kunt u hier op veel plaatsen langlaufen. Uw zonnige vakantiewoning in Zwitserland ligt in de buurt van goed geprepareerde skipistes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *