BEZIENSWAARDIGHEDEN IN DENEMARKEN

De bezienswaardigheden in Denemarken zijn niet op een hand te tellen, maar Kopenhagen en Legoland staan centraal. De hoofdstad is omstreeks het jaar 1000 gesticht door Sven Gaffelbaard of Knoet de Grote. 

Kleine Zeemeermin 

In de haven van Kopenhagen staat het populaire beeld van de kleine zeemeermin. Dit beeldje is geïnspireerd op het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen en wordt volop gefotografeerd. Uw fraaie vakantiewoning in Denemarken gaat ook volop gefotografeerd worden. 

Betoverend Tivoli 

Dit fameuze attractiepark in het centrum van Kopenhagen is wereldberoemd. Wanneer het donker is wordt Tivoli verlicht door meer dan 100.000 gloeilampen. Tip! De achtbaan van Tivoli werd gebouwd in 1914 en is daarmee een van de oudste houten achtbanen van de wereld. Maak beslist een ritje in de nog steeds werkende achtbaan! 

Haven van Kopenhagen 

Nyhavn is een belangrijke toeristische trekpleister in de stad. Slenter beslist langs de vele restaurants en bars en de overvolle en gezellige terrassen. De Denen zijn gastvrij en zullen u zeker uitnodigen voor een glas Carlsberg bier. 

Leuk Legoland 

Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor u is Legoland een echte attractie. In het park is ongeveer alles van LEGO gemaakt en het park is even groot als 15 voetbalvelden bij elkaar. Miniland, Safariland en Piratenland horen ook bij het park. In Miniland is ook alles gemaakt van legostukjes. 

Indrukwekkende klippen 

Het eiland Møn is beroemd door de steile krijtrotsen die dreigend omhoog lijken te komen. Fraai is het uitzicht vanaf de rots Dronningestolen en het hoogste punt ligt op maar liefst 143 meter boven de zeespiegel. Vanaf een hoogte van 128 meter kunt u misschien wel uw leuke landhuis in Denemarken zien liggen. 

Kasteel Egeskov 

Het meest bezochte kasteel van het land is Kasteel Egeskov, een bijna vijfhonderd jaar bouwwerk dat ommuurd is door bijna driehonderd heggen. Het uitzicht over de omgeving is indrukwekkend en geeft u een nietig gevoel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *